En flygentusiast i molnet

Då, Nu och Framtiden för Flyget

5 berömda piloter och vad som gjorde dem berömda

Det har funnits många kända piloter genom historien, men vad gjorde dem kända? Vissa blev berömda för sina hjältedåd, medan andra blev berömda för sina färdigheter som piloter. Här är fem av de mest kända piloterna i historien och vad som gjorde dem så anmärkningsvärda.

berömda piloter

Charles Lindbergh

I februari 1902 föddes Charles Lindbergh i Detroit, Michigan. Han blev berömd för att han gjorde den första nonstop-flygningen över Atlanten. 1927 flög Wilbur Wrights son Charles sitt flygplan solo från USA till Frankrike på 33,5 timmar och blev en kändis samtidigt som han etablerade sig som en av historiens största flygare.

Amelia Earhart

Amelia Earhart föddes den 24 juli 1897 i Atchison, Kansas. Hon var pilot och blev berömd för att hon gjorde den första soloflygningen över Atlanten. Den 20-21 maj 1932 flög Earhart från Newfoundland till Irland på bara 14 timmar och 56 minuter. Denna historiska flygning gjorde henne till en internationell kändis och en av de mest kända piloterna genom tiderna. Tyvärr slutade Earharts liv i tragedi när hon försvann över Stilla havet den 2 juli 1937.

James Harold Doolittle

James Harold Doolittle föddes den 14 december 1896 i Alameda, Kalifornien. Han var pilot och blev berömd för att han ledde den första bombattacken mot Japan under andra världskriget. Den 18 april 1942 ledde Doolittle 16 B-25-bombplan på ett uppdrag att bomba Tokyo och andra japanska mål. Denna djärva räd var en stor seger för USA och gjorde Doolittle till en av historiens mest kända piloter.

Josef Frantisek

Josef Frantisek föddes den 2 september 1909 i Turany, Tjeckoslovakien. Han var pilot och blev känd för sina rekordflygningar. Den 16 augusti 1938 flög Frantisek från London till Warszawa på bara 5 timmar och 20 minuter. Denna historiska flygning satte ett nytt världsrekord för den snabbaste flygningen mellan dessa två städer. Tyvärr omkom Frantisek i en flygplanskrasch den 8 september 1938.

Oswald Boelcke

Oswald Boelcke föddes den 19 oktober 1891 i Dresden, Tyskland. Han var pilot och blev känd för sina färdigheter som stridspilot. Under första världskriget var Boelcke ledare för den tyska jaktkåren och anses ha utvecklat den taktik för luftstrid som fortfarande används idag. Han anses också vara den moderna luftstridens fader. Boelcke dödades i en flygplanskrasch den 28 oktober 1916. Hans död var en stor förlust för det tyska flygvapnet och han anses vara en av historiens mest kända piloter.

Sammanfattningsvis är detta fem av de mest kända piloterna i historien och vad som gjorde dem så anmärkningsvärda. Var och en av dessa piloter bidrog på ett betydande sätt till luftfarten och bidrog till att forma det sätt på vilket vi flyger i dag.

Categories: Uncategorized
Comment form currently closed..