En flygentusiast i molnet

Då, Nu och Framtiden för Flyget

FSX

För att flygsimulator på datorn skall ge ett reellt utbyte i praktiska kunskaper bör man ha joysticks som tillbehör.

Detta gäller alla de olika pc-programmen inom detta ämne. Bland de som fått bäst recensioner finns Microsoft Flight Simulator X, FSX. Det är en efterföljare till den tidigare versionen som nu lagts ner. Den kan laddas ner gratis med en begränsad upplaga, ungefär som en grund till ett hus. För tillägg med nya plan, omgivningar och liknande måste man köpa dessa moduler via nedladdning. Detta simulatorspel har varit mycket populärt och kan användas både av de som är nya i gamet och till vana entusiaster.

Applikationen ger främst själva flygandet en pilotkänsla för användaren.

Uppgraderingen har en ny grafikmotor och kompatibilitet med DirectX och Windows 7. Grunderna i detta program härstammar från 80-talet och har byggts på efterhand. Numer innehåller spelet 24 000 flygplatser, en hel del minnesmärken och historiska platser. Man kan även ge sig iväg på uppdrag eller delta i kurser. Den nya versionen riktar sig till nya spelare i hög grad genom att vara mer av ett spel än flygsimulator.

Övriga simulatorer är program som spridits i mindre omfattning men har vissa kvaliteter.

Beträffande stridsflyg finns några som utvecklats i Ryssland. Ett äldre spel är I12 1946 men betraktas som hyggligt och även uppföljaren I12 Cliffs of Dover har fått goda recensioner. Dessa spel ligger på mitten av skalan i betygen, det vill säga inte dåligt men heller inte topp. Bättre betyg får Rise of Flight som har en skön och tilltalande grafik. Flygplan från andra världskriget som Sopwith Camel och Fokker Dr.1 Triplane kämpar i regelrätta strider. Även andra berömda flygplan som Spads, Nieuports, Albatross och Halberstadts finns med i luftens slagfält. Man får deltaga i det första stora krigsspelet i luften, en historisk milstolpe. Den som älskar Red Baron och dennes anhang samt fiender kan få god underhållning med detta spel.

Categories: Flygplanssimulatorer
Comment form currently closed..